Μπείτε στον κόκκινο κόσμο του Red Light Collagen Therapy

Καθώς γέρναμε, το δέρμα περνάει από ποικίλες φυσικές και περιβαλλοντολογικές αλλαγές. Δέχεται ερεθίσματα και αντιδρά για την προστασία του. Αυτές οι αντιδράσεις είναι άλλοτε εμφανείς και άλλοτε όχι. Οι εμφανείς αντιδράσεις φαίνονται διαφορετικές στα μάτια του κάθε ανθρώπου.

Αυτές που είναι αντικειμενικά ενοχλητικές είναι :

  • Το μέλασμα (πανάδες)
  • Οι εφηλίδες (φακίδες)
  • Οι ρυτίδες
  • Η χαλάρωση
  • Οι τελαγγειεκτασείες
  • Τα σημάδια εκ γεννετής
  • Οι διευρυμένοι πόροι
  • To φωτογηρασμένο δέρμα, που συνήθως παρουσιάζει όλα τα παραπάνω αλλά και έλλειψη ελαστικότητας και απαλότητας.

 

Red Light Collagen Therapy - ThessalonikiΈρευνες που διεξήχθησαν αρχικά στη NASA, στα πλαίσια ενός διαστημικού προγράμματος, απέδειξαν πως η παραγωγή του κολλαγόνου στο σώμα μπορεί να διεγερθεί με το κόκκινο φως, μήκους κύματος 625nm.

Το κόκκινο φως μήκους κύματος 625nm έχει την ιδιότητα να ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου αυξάνοντας τον μεταβολικό ρυθμό των ινοβλαστών. Οι έρευνες απέδειξαν ότι σε αυτό το μήκος κύματος, η σύνθεση του κολλαγόνου από τους ινοβλάστες αυξάνεται κατά τέσσερις φορές χωρίς να επηρεαστούν τα πρωτεολυτικά ένζυμα που υπάρχουν στο χόριο. Η ακτινοβόληση με κόκκινο φως προκαλεί επίσης την σύνθεση αυξητικών παραγόντων, από φωτονεργοποιούμενα μακροφάγα κύτταρα (μακροφάγα είναι τα κύτταρα που απομακρύνουν περιττές ουσίες, βακτήρια κτλ).

Είναι μία φυσική διαδικασία η οποία βοηθά τον οργανισμό να παράγει ένζυμα, ίνες ελαστίνης και κολλαγόνου που υποστηρίζουν τη δομή του δέρματος.

Αυτό επιτρέπει την παραγωγή νεότερων κυττάρων, που κάνουν το δέρμα πιο λείο και πιο σταθερό.

 

 

Ποια είναι τα οφέλη:

– κάνει το δέρμα να φαίνεται νεότερο

– θεραπεύει την ακμή

– αποκαθιστά την υγρασία στο δέρμα

– μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές

– βοηθά το κατεστραμμένο δέρμα να θεραπευτεί εως και 200% πιο γρήγορα

– αποκλείει τις ραγάδες στις περισσότερες περιπτώσεις

– ανακουφίζει από τον πόνο στις αρθρώσεις

– μειώνει δραστικά ουλές

– θεραπεύει την ψωρίαση και έκζεμα

 

Εκτός από τα καλλυντικά αντιγηραντικά οφέλη, η θεραπεία με κόκκινο φως ενεργοποιεί την άμυνα του οργανισμού και αντιμετωπίζει πραγματικά τις πηγές του πόνου χωρίς τις παρενέργειες των φαρμάκων ή χειρουργική επέμβαση.

Μια ολοκληρωμένη θεραπεία μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από το χρόνιο και οξύ πόνο στους μύες και τις αρθρώσεις, να βελτιώσει την αρθρίτιδα, να ρυθμίσει την υψηλή πίεση του αίματος, να αποκαταστήσει βλάβες στους ιστούς και τα νεύρα και να επιταχύνει την διαδικασία επούλωσης τραυμάτων.